Gå til innhold

Mageregion

Mageregionen er området hvor osteopaten bruker flest rolige og myke mobiliserende teknikker fra den viscerale (organrelaterte) osteopati.

Det kan oppstå spenninger i bindevevet rundt organene i magen etter for eksempel betennelsestilstander som blindtarmbetennelse, matforgiftning, blærekatar/urinveisinfeksjon, nyrebekkenbetennelse, magesår eller irritasjon som følge av matallergi. I tillegg kan det oppstå små eller store spenninger i bindevevet etter operasjoner i dette området eller pga. stress og andre emosjonelle spenninger som blir til fysiske spenninger.

I osteopatien ser vi at forhøyet eller langvarige fysiske spenninger i bindvevet rundt en eller flere organer kan føre til lokale smerter i magen, ryggen, ribbebuen, lysken eller lårene. Det kan også føre til at organene i seg selv får en mindre optimal funskjon som da kan resultere i luftsmerter, treg/hard/løs avføring, tilbakevendende urinveisinfeksjoner, sterke menssmerter, sterke eggløsningssmerter, for mye eller for lite sultfølelse.

Dette er et spennende område å behandle og som ofte er med i en behandlingsplan fordi det kan påvirke så mange funksjoner i magen og områder andre steder i kroppen.

%d bloggere liker dette: