Gå til innhold

Hva er Osteopati?

Osteopati er et relativt nytt behandlingstilbud her i Norge, men er faktisk den eldste manuelle behandlingsformen som er satt i ett lærbart system! Osteopatiutdanningen ble etablert i 1892 av legen Andrew Taylor Still i USA.

Osteopati øker kroppens evne til å helbrede seg selv gjennom fysisk behandling av hele kroppen. Osteopati fokuserer på å se sammenhenger i hele kroppen, ikke bare muskel-skjelettsystemet, for å finne årsaken til plagene. Årsaken til plagene er ofte et annet sted enn der smerten oppleves.

Osteopaten tar seg god tid til pasienten, har høy medisinsk kompetanse og samarbeider med annet helsepersonell når det er nødvendig. Osteopati bygger på medisinske fag som anatomi, fysiologi, biomekanikk og patologi.

Osteopatien tilfører pasientene noe nytt. Osteopatene er spesielt interessert i å finne sammenhenger til folks smerter og plager og behandler ikke bare muskler og ledd, men også bindevevsnettverket i kroppen. Derfor behandler osteopatene i stor grad også følgetilstander av sykdom og skader, og pasientene opplever at smerter i rygg og nakke kan bedres. Osteopatene behandler ofte et annet sted enn der smertene sitter.

Ønsker du å vite mer om Osteopati kan du ta en titt på nettsiden til Norsk Osteopat Forbund.

 

D3AEE2CA-EA42-4168-A859-ED94129F0695_4_5005_c

%d bloggere liker dette: