Gå til innhold

Ankel og fot

Anklene og føttene dine bærer hele kroppen. Feilbelastning og feilstillinger kan forårsake mye smerte i fot eller ankel og kan også gi en lang kjede av spenninger oppover i kroppen.

Ofte kan man finne et spenningsmønster og stivheter i fot, ankel eller legg etter en traume som for eksempel en forstuelse i ankelen. Selv etter veldig mange år kan man fortsatt stå fast i dette mønsteret.

Jo fortere man oppsøker behandling etter en traume i dette området, desto lettere er det å korrigere eventuelle feilstillinger og igjen oppnå en optimal stilling i alle ledd. På den måten kan kroppen lettere og raskere restituere seg og funksjonen og prestasjonsnivået igjen blir optimalt.

Fordi feilstillinger og plager i føttene og anklene kan påvirke spenninger oppover i kroppen er det ikke unormalt at osteopaten likevel vil undersøke dette området selv om du kommer med plager helt andre steder i kroppen. Teknikkene osteopaten bruker for å behandle føttene og anklene fokuserer på å løse spenninger og feilstillinger i de mange små bein og ledd som bygger opp føttene dine. Avhengig av hvor lenge feilstillingen har stått og hvordan dette har påvirket resten av området og kroppen forøvrig vil osteopaten tilstrebe å gi en så rask og smertefri behandling som mulig.

%d bloggere liker dette: