Gå til innhold

Kne

Kneplager opptrer ofte – men ikke utelukkende – ved mer eller mindre fysisk belastning. Spesielt hvis det ikke er påvist skade eller slitasje i kneet kan det likevel være at spenninger i kapsel eller bindevev rundt kneet hindrer en optimal bevegelse i alle retninger i kneet.

Å kunne strekke og bøye kneet er viktig, men like viktig er rotasjonen. For lite bevegelighet i kneet gir ofte for stor spenning i musklene som fester seg rundt leddet med påfølgende smerter.

Årsaken til bevegelsestap i kneleddet kan ligge i en lokal traume, men også som følge av spenninger i ankel og fot opp til kneet eller som følge av spenninger i bekken eller hofteområdet ned til kneet.

Finner vi årsaken til dine kneplager vil vi kunne behandle den utløsende årsaken og bedre kneets beveglighet.

%d bloggere liker dette: