Gå til innhold

Gravide

Under graviditeten din er det mye som endrer seg i kroppen og mye nytt du må forholde deg til. To av aspektene som oftest kan bidra til plager hos den gravide er:

  • Et endret balansepunkt i kroppen som forflyttes i takt med den økende magestørrelsen.
  • At leddbåndene i spesielt bekkenet blir mer tøyelig pga. hormonelle endringer. Dette er en normal endring som gravide skal gjennom, men hos enkelte kan det medføre smerter. I dagligtalen er dette omtalt som bekkenløsnings plager. I realiteten er det oftest ikke løsningen av leddbåndene som er til plage, men at leddene i bekkenet kan bli forvridd eller låst i en feilstilling og dermed forårsake økt spenning i muskulaturen rundt med påfølgende smerter.

Nye eller gamle spenninger i bindevev eller muskler i magen og fra beina kan lettere hos gravide påvirke bevegeligheten og stillingen til hele bekkenet eller deler av det. Det er ofte fornuftig å behandle ulike spenninger man måtte oppdage slik at bekkenet kan ha en optimal funksjon med minst mulig smerter under graviditeten, under selve fødselen og etterpå.

Har du andre plager under graviditeten kan osteopati være til god hjelp og gjøre ventetiden mer behagelig. I tillegg er det mange nybakte mødre som setter pris på en undersøkelse og eventuelt korrigerenede behandling i etterkant av svangerskapet – det er en naturlig men likevel stor påkjenning kroppen din har vært igjennom. Osteopati er både skånsom og bruker kroppens egne mekanismer til å resituere seg selv best mulig.

%d bloggere liker dette: