Gå til innhold

Hode og nakke

Ved behandling av hode- og nakkesmerter ser vi nøye etter forstyrrelser i det normale bevegelsesmønsteret i nakken. Smerter fra nakken går lett opp til hodet og omvendt. Årsaken til smerte i denne region kan for eksempel ligge i stivhet i ribbene og ryggsøylen lenger ned, i spenninger i bindevevet rundt organer, i spenninger i bekkenet og da spesielt korsbeinet og halebeinet. Det er derfor avgjørende for en vellykket behandling at vi undersøker hele kroppen for å se om vi kan finne et eller flere steder som kan være årsaken til dine plager. Teknikkene vi bruker deretter vil fokusere på å oppnå en optimal bevegelse i leddene, redusere spenninger og korrigere feilstillinger.

Selve hodeskallen bør ha små bevegelser i leddene mellom de 26 bein som tilsammen utgjør vår hodeskalle. Teknikkene vi bruker i behandling av plager på hodet er fra den kraniosakrale gren av osteopati; teknikkene er stortsett rolige, myke og behagelige. Disse teknikkene er trygge og effektiv ved behandling av pasienter i alle aldergrupper, fra spedbarn og oppover.

%d bloggere liker dette: