Gå til innhold

Håndledd og albu

Bevegelsestap i håndleddet og albu er ofte årsaken til plager i underarmen slik som muse-arm, tennisalbu og karpal-tunnel-syndrom.

Håndleddet er dannet av mange små bein som kan ofte komme i en feilstilling som følge at et fall på håndleddet eller andre type traume. Man trenger ikke nødvendigvis å ha smerte etter et traume. Ofte kan fallet forårsake en stum feilstilling og påfølgende bevegelsestap som fører til konstant økt spenning i muskulaturen. Dette vil igjen medføre nedsatt tåleevne og at muskulaturen fortere blir overbelastet og ikke optimalt kan restituere (hele seg selv). Til slutt vil man kunne oppleve smerte, stivhet og andre plager som har en kronisk karakter.

I behandling av akutte håndledds- og albuplager etter et traume anbefaler vi at du oppsøker din fastlege eller legevakt først for å utelukke alvorlig skade og deretter venter til den verste hevelsen er borte før vi iverksetter ytterligere behandling.

I behandling av håndledds- og albuplager av en mer kronisk karakter bruker vi gjerne teknikker som vil optimalisere bevegeligheten, samt fjerne spenninger i muskulaturen.

%d bloggere liker dette: